TOT EDUCAȚIE..NONFORMALĂ

TOT EDUCAȚIE..NONFORMALĂ

luni, 7 martie 2016

"CinEd" - proiect de educaţie cinematografică destinat elevilor de gimnaziu şi liceu

"Societatea Culturală NexT organizează, începând cu anul 2015, proiectul "CinEd" de educație cinematografică destinat elevilor de gimnaziu și liceu din București și din provincie, la inițiativa Institutul Francez din Paris, cu sprijinul programului Europa Creativă, subprogramul Media, al Uniunii Europene.
În cadrul proiectului CinEd se va lansa, la începutul lunii aprilie, o platformă digitală care va conține o colecție de filme europene (ficțiune, documentar, animație / filme recente, dar și clasice), selectate potrivit cu vârsta și preocupările elevilor din cele trei cicluri ale învățământului pre-universitar: primar, gimnazial și liceal. Profesorii și învățătorii care își vor face conturi pe platforma CinEd vor putea descărca gratuit aceste filme pentru a le viziona împreună cu elevii. Fiecare film va fi însoțit de materiale didactice (un studiu despre fiecare film şi o fişă cu exerciţii pentru elevi), care vor fi disponibile, de asemenea gratuit, pe aceeași platformă digitală.
În vederea popularizării proiectului CinEd atât printre cadrele didactice cât și printre elevi, ne dorim să organizăm în orașul Buzău, în lunile aprilie – mai 2016, și cu precădere în săptămâna “Școala Altfel” din perioada 18 – 22 aprilie, un număr de 5 proiecții pentru elevii de gimnaziu și de liceu. De asemenea, pe data de 10 aprilie vom organiza în orașul Buzău o sesiune de formare pentru cadrele didactice la care ne dorim să participe cât mai mulți profesori."
În vederea implementării acestui proiect şi la nivelul unităţilor gimnaziale şi liceale din judeţul Buzău în anul şcolar 2015/2016, vă rog să consultaţi proiectul şi să vă exprimaţi dorinţa de participare printr-un e-mail adresat către : neculaiasavasile@yahoo.com

Descrierea proiectului se găseşte aici: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu